Uduplani prihodi od koncesija

SANSKI MOST - Prihodi od naplate koncesija za iskorištavanje prirodnih bogatstava na području Unsko sanskog kantona iznosili su u prošloj godini 1,6 milion maraka, što je do ...

Povezivanje malih i srednjih preduzeća cilj haba "IDEMO"

BANJALUKA - U organizaciji Digitalnog inovacionog haba "IDEMO" u Banjaluci je održana konferencija "Digitalni inovacioni hab: Motor razvoja i regionalnog povezivanja ekonomija".

Srpska biznismenka razbjesnila javnost: "Radite godinu dana bez plate" ...

Olgica Samoilović, osnivačica je kozmetičkog brenda "Hedera Vita", koji je prepoznatljiv po prirodnim preparatima koji se nalaze na policama apoteka širom Srbije i svijeta.

Kečo: Investicije, inovacije, podrška talentima i zajednici temelj su ...

Velika investicija u novi UHT pogon u Gradačcu, odlični rezultati poslovanja, širenje distribucijske mreže, Halal certifikacija i ostale brojne aktivnosti i uspjesi ...

Kaufland zatvara prodavnice

MINHEN - Sada je konačno jasno koje će se poslovnice Kauflanda zauvijek zatvoriti.

Štrajk komunalaca u Parizu

PARIZ - Oko 400 komunalaca stupilo je u štrajk u Parizu tražeći bonus za Olimpijske igre koje će biti održane u glavnom gradu Francuske ovog ljeta, piše "Le mond".

MOL otvorio kompleks poliola vrijedan 1,3 milijarde evra

BUDIMPEŠTA - Mađarska kompanija MOL saopštila je danas da je otvorila kompleks poliola vrijedan 1,3 milijarde evra u mađarskom mjestu Tisaujvaroš sa kapacitetom od oko ...

U fokusu teme bitne za ekonomski život regiona

JAHORINA - "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Zapadni Balkan - dugoročni pravci razvoja", na kojem će biti obuhvaćene sve teme koje su bitne za ekonomski život regiona ...

Isplaćeno skoro 430.000 KM podsticaja

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo je danas 429.026 KM za podsticaje u ...

Poljski farmeri počeli štrajk glađu

Više poljskih poljoprivrednika stupilo je u štrajk glađu zbog ekoloških propisa Evropske unije za koje kažu da ih tjeraju iz posla.

Radnici građevinske industrije u štrajku

BERLIN - U Njemačkoj su radnici građevinske industrije danas stupili u prvi štrajk u proteklih skoro dvije decenije sa zahtjevom za povećanje plata.

Poljoprivrednici stupili u štrajk glađu

VARŠAVA - Pet poljskih poljoprivrednika stupilo je danas u štrajk glađu zbog ekoloških regulativa EU koje, kako navode, negativno utiču na njihovo poslovanje.

Prosječna plata za februar 1.315 KM

SARAJEVO - Prosječna plata isplaćena u Federaciji BiH /FBiH/ za februar iznosila je 1.315 KM, a minimalna plata je 619 KM, saopšteno je iz Saveza samostalnih sindikata.

Mađari žele ulagati i u bankarski sektor u BiH

Novi vlasnici Fabrike cementa Lukavac najavili su moguća ulaganja u oblasti poljoprivrede, hotelijerstva i bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Četvrti Sajam cvijeća 25. i 26. maja u Bijeljini

BIJELJINA - Četvrti Sajam cvijeća „U bašti nade uvijek nešto cvjeta“ u Bijeljini biće održan 25. i 26. maja u Gradskom parku.